Kopfbereich

navigare suplimentară

Logo

Sunteţi aici:

Cardiologie si Pneumologie


Aria terapeutica cardiologica se focuseaza pe cercetarea si tratarea bolilor cardiologice. Aceasta arie terapeutica include orice tip de maladie asociata cu disfunctionalitatea inimii sau  a ritmului cardiac normal. Bolile cardiovasculare sunt caracterizate de cresterea tensiunii arteriale, maladii coronariene, artimii sau accidente vasculare.

Aria terapeutica pneumologica care include hipertensiunea pulmonara este specializata in bolile pulmonare.

AOP Orphan este implicata activ in domeniul terapiei intensive si infectioase pentru ca aceste terapii joaca un rol major in relatia cu bolile cardiovasculare si pulmonare.

In majoritatea tarilor, terapia intensiva este un department interdisciplinar. Ideea initiala a terapiei intensive a fost focusarea pe tratarea situatiilor amenintatoare de viata pe care disfunctionalitatea diferitelor organe o poate induce. Dezvoltarea rapida a tehnologiei medicale a determinat transformarea  aceastei arii terapeutice intr-una foarte inalt specializata care poate rezolva cazuri complexe ce includ afectarea mai multor organe interne.

 

Domeniul anesteziologiei cuprinde anestezia generala si locala incluzand terapia pre si postoperatorie precum si mentinerea functiilor vitale in timpul desfasurarii interventiei chirurgicale.

Hipercolesterolemia familială formă homozigotă

Hipercolesterolemia familială de formă homozigotă (HoFH) aparţine grupului hipercolesterolemiei familiale. Aceste boli sunt asociate cu tulburările de metabolizare a colesterolului care fac ca pacientul să experimenteze niveluri foarte ridicate de colesterol în sânge în ciuda unei diete normale. Se face o deosebire clară între hipercolesterolemia familială de formă heterozigotă mai comună şi hipercolesterolemia familială de formă homozigotă foarte rară.

continuare la Hipercolesterolemia familială de formă homozigotă