Kopfbereich

navigare suplimentară

Logo

Sunteţi aici:

HematoOncologie


Domeniul medical al hematologiei se preocupă cu formele maligne şi benigne ale bolilor de sânge, în timp ce domeniul oncologiei se preocupă cu cancerul. AOP Orphan acordă un interes special  tulburărilor mieloproliferative. Acest grup de tulburări ale măduvei osoase este caracterizat de proliferarea autonomă a globulelor sangvine precursoare.

Trombocitemie esenţială

Trombocitemia esenţială este o tulburare a măduvei osoase caracterizată prin producţia în exces de plachete sangvine (trombocite). Această supraproducţie de plachete poate duce la formarea de cheaguri de sânge (trombus) şi sângerare (hemoragie).

continuă spre Trombocitemie esenţială

Policitemie vera

Policitemia vera (PV) este o boală rară a globulelor sangvine din măduva osoasă, mai ales ca urmare a unei creşteri cronice a numărului de globule roşii (eritrocite), scăzând astfel fluiditatea sângelui.

continuă spre Policitemie vera

Mielofibroză primară

Mielofibroza primară este o tulburare a măduvei osoase şi este în prezent clasificată ca o boală mieloproliferativă în care proliferarea unui tip anormal de globule stem ale măduvei osoase duce la fibroză sau înlocuirea măduvei cu colagen.

continuă spre Mielofibroză primară

Leucemie mieloidă cronică

Leucemia mieloidă cronică (LMC) este o formă de cancer a globulelor albe. Este o formă de leucemie caracterizată prin creşterea exagerată şi neregulată a globulelor mieloide din măduva osoasă şi acumularea acestor globule în sânge.

continuă spre Leucemie mieloidă cronică